Goede doelen

Ieder schooljaar besteden wij aandacht aan een aantal goede doelen. Op deze pagina vindt u informatie over de meest actuele goede doelen acties.

SAMENLOOP VOOR HOOP

Op woensdag 18 mei hebben wij een zeer geslaagde lekkernijenmarkt georganiseerd voor de Samenloop voor Hoop.
Veel enthousiaste kinderen hebben iets lekkers gemaakt en verkocht. Alles zag er prachtig uit!
Er waren broodjes knakworst, tosti’s, cakejes, milkshakes, appeltaart, kwarktaart, bladerdeeghapjes, wafels en nog veel meer. Er werden nagels gelakt en prachtig viool gespeeld.

Met deze actie hebben wij € 400,- opgehaald. Een geweldig resultaat.
Deze week staat in alle klassen nog een donatiebox en ook kan de sponsorlijst nog worden ingeleverd.


In totaal hebben wij €1153,90 opgehaald!

Wat zijn wij trots op jullie!

Graag bedanken wij ook onze sponsoren:
Albert Heijn de Steenstraat
Raedthuys Cothen
 'T Stoepje Coert

 

Ronald Mc Donald huis

Lever de komende weken uw oude telefoons, kabels, laptops en adapters in voor het goede doel! Hieronder leest u er meer over.

In samenwerking met Jacomij Electronics Recycling is een prachtige leerzame gastles (op locatie) bedacht voor de groepen 6,7 en 8. Aansluitend daarop zal de actie schoolbreed worden georganiseerd. Door middel van recycling wordt geld opgehaald voor het Ronald McDonald Huis Utrecht.
Jacomij Electronics Recycling houdt zich bezig met het verwerken van elektronica afval, gecontroleerde vernietiging en recycling van nieuwe of ongebruikte producten.

Het doel van de gastles is de kinderen bewust te maken van het belang van recycling in onze huidige circulaire economie, met een focus op elektronica afval. Na een korte presentatie over het bedrijf en een kijkje in het magazijn vanaf het balkon, zullen de kinderen zelf aan de slag gaan met recycling d.m.v. demontageproeven.  

Aansluitend zal er 2 weken lang een inzamelactie worden gehouden waarbij de opbrengst van de elektronica afval ten goede komt aan het Ronald McDonald Huis Utrecht. Het Ronald McDonald huis Utrecht biedt een logeerplek aan ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen die zijn opgenomen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Zie ook www.ronaldmcdonaldhuisutrecht.nl voor meer informatie.

De volgende 3 items zullen worden ingezameld:
- Mobiele telefoons
- Laptops
- Kabel + adapters

Bovenstaande items kunnen worden ingeleverd in de daarvoor beschikbaar gestelde bakken in de centrale hal van de school. Na deze 2 weken wordt de recyclingwaarde bepaald van de items en de opbrengst bekend gemaakt. Heeft u geen oude mobiele telefoons, laptops of kabels en adapters in huis maar wilt u wel een bedrag naar keuze doneren, dan kan dat in de brievenbus.

Laten we samen zo veel mogelijk oude spullen verzamelen om zo veel mogelijk gezinnen van zieke kinderen te helpen!