Goede doelen

Ieder schooljaar besteden wij aandacht aan een aantal goede doelen. Op deze pagina vindt u informatie over de meest actuele goede doelen acties.

https://lh3.googleusercontent.com/ddhaNMI763CaSU_NZqhcyor-OfEN5_juQBYPA1nBncYJ5ZKKUqx3SKTnuXxACdxmQheLkYOhXtWqxJAHuyw6-wFKy3DvRWgWIAdhP2TbcSnRt-o2Ez9uqWzU5V55gX9SjW0FJ1IZvK-WqY9cUA

 

Op 5 en 6 april zullen wij samen met de Waikse Molentjes de Alpe D’Waik houden. Dit is een sponsorfietstocht om geld op te halen voor de Alpe d’Huzes waaraan het team de Waikse Molentjes zal gaan deelnemen.

 


Alpe d’Huzes
Alpe d’HuZes (donderdag 7 juni 2018 ) is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. Voor meer informatie over de Alpe D’HuZes kunt u kijken op: www.opgevenisgeenoptie.nl .

Waikse Molentjes
Gerard Pool, vader van Zoë en Dennis Veenhof vader van Tyas en Kyra fietsen al heel wat jaartjes samen met vrienden, de Waikse Molentjes. Iedereen kent wel iemand die strijdt tegen de vreselijke ziekte kanker, of helaas de strijd niet heeft overleefd. Ook zij hebben hier helaas ervaring mee en daarom hebben zij besloten dat het nu tijd is om een steentje bij te dragen in dit oneerlijke gevecht en mee te doen aan de Alpe D’HuZes.


Sponsorfietstocht
Op vrijdag 23 maart zullen Gerard en Dennis in groep 3 t/m 8 uitleg komen geven over de Alpe D’HuZes en de sponsorfietstocht. Wij hopen de kinderen dan enorm enthousiast gemaakt te hebben om zoveel mogelijk geld op te halen!

 

Alle kinderen hebben een sponsorformulier gekregen waarmee de kinderen op zoek gaan naar sponsoren. Zij mogen aan familie en bekenden vragen om hen te sponsoren per gefietst rondje. Het sponsorformulier moet op dinsdag 3 april bij de eigen leerkracht ingeleverd worden.

 

  • Groep 1 en 2 zullen op donderdag 5 april symbolisch 1 rondje rondom de school fietsen, trapkarren of steppen. Wij hopen dat die dag zoveel mogelijk kinderen op de fiets naar school kunnen komen.

  • Groep 3 t/m 6 zijn op vrijdag 6 april aan de beurt. Het parcours zal rond de school uitgezet worden en de kinderen zullen 30 minuten de tijd krijgen om zoveel mogelijk rondjes te fietsen. Wij hopen dat die dag zoveel mogelijk kinderen op de fiets naar school kunnen komen.

  • Groep 7 en 8 krijgen een andere invulling en zullen op vrijdag 6 april hun eigen Alpe D’Waik zo vaak mogelijk moeten beklimmen. Op de fiets zullen wij richting de sluisdijk gaan en binnen 30 minuten mogen de kinderen zo vaak mogelijk proberen om de klim naar de top te fietsen! Wij hopen dat die dag zoveel mogelijk kinderen op de fiets naar school kunnen komen.

Tijdens de sponsorfietstocht krijgen de kinderen allemaal een deelnemerskaart waarop bijgehouden wordt hoeveel rondjes ze hebben gefietst. Dit wordt daarna genoteerd op het sponsorformulier waarmee de kinderen het bedrag bij hun sponsor kunnen ophalen. Het geld en sponsorformulier moeten uiterlijk vrijdag 13 april bij de eigen leerkracht ingeleverd zijn!

Wij hopen u zoveel mogelijk geïnformeerd en geënthousiasmeerd te hebben om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor dit belangrijke doel!

 

Vriendelijke groetjes,

De Waikse Molentjes en het Team van de Regenboog

 

p.s.: Op donderdag 7 juni, tijdens de Alpe d’HuZes kunt u de Waikse Molentjes op de facebookpagina live volgen met updates en livebeelden!


Voor meer informatie over de Waikse Molentjes kunt u kijken op:

www.waiksemolentjes.nl
Facebook: Waikse Molentjes

 

Ronald Mc Donald huis

Lever de komende weken uw oude telefoons, kabels, laptops en adapters in voor het goede doel! Hieronder leest u er meer over.

In samenwerking met Jacomij Electronics Recycling is een prachtige leerzame gastles (op locatie) bedacht voor de groepen 6,7 en 8. Aansluitend daarop zal de actie schoolbreed worden georganiseerd. Door middel van recycling wordt geld opgehaald voor het Ronald McDonald Huis Utrecht.
Jacomij Electronics Recycling houdt zich bezig met het verwerken van elektronica afval, gecontroleerde vernietiging en recycling van nieuwe of ongebruikte producten.

Het doel van de gastles is de kinderen bewust te maken van het belang van recycling in onze huidige circulaire economie, met een focus op elektronica afval. Na een korte presentatie over het bedrijf en een kijkje in het magazijn vanaf het balkon, zullen de kinderen zelf aan de slag gaan met recycling d.m.v. demontageproeven.  

Aansluitend zal er 2 weken lang een inzamelactie worden gehouden waarbij de opbrengst van de elektronica afval ten goede komt aan het Ronald McDonald Huis Utrecht. Het Ronald McDonald huis Utrecht biedt een logeerplek aan ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen die zijn opgenomen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Zie ook www.ronaldmcdonaldhuisutrecht.nl voor meer informatie.

De volgende 3 items zullen worden ingezameld:
- Mobiele telefoons
- Laptops
- Kabel + adapters

Bovenstaande items kunnen worden ingeleverd in de daarvoor beschikbaar gestelde bakken in de centrale hal van de school. Na deze 2 weken wordt de recyclingwaarde bepaald van de items en de opbrengst bekend gemaakt. Heeft u geen oude mobiele telefoons, laptops of kabels en adapters in huis maar wilt u wel een bedrag naar keuze doneren, dan kan dat in de brievenbus.

Laten we samen zo veel mogelijk oude spullen verzamelen om zo veel mogelijk gezinnen van zieke kinderen te helpen!