Groep 7

Graffiti met Straatkapers

 

 

 

 Tijdens ‘Wijk bij Graffiti’ zijn de kinderen in verschillende fases aan de slag gegaan met graffiti, oftewel street art. Ze kregen eerst een stukje geschiedenis en achtergrond mee, zodat ze wisten waar deze kunstvorm vandaan komt en wat de achterliggende gedachte is. Daarna zijn er schetsen gemaakt. Van al deze schetsen is er één passend beeld gemaakt door de artietsen

Vandaag mochten we dit gaan aanbrengen op de muur van de Vikinghal. Dit was natuurlijk enorm leerzaam en leuk!  Dit alles onder leiding van Straatkapers Graffiti Collectief (www.straatkapers.nl). Heel erg bedankt, het was top!! 

 

 

 

Alpe d'Waik

 

Wat was het een enorm succes vrijdag 6 april tijdens de Alpe D'Waik en wat hebben de kinderen hard gefietst!! Wij zijn super trots op ze!!!

Kinderpassion

Woensdag 28 maart werden wij uitgenodigd door de katholieke gemeente om te komen kijken naar de Kinderpassion uitgevoerd door Face to Face o.l.v. Tom van Ginkel. De kinderen hoorden het verhaal van Pasen afgewisseld met moderne liedjes die de kinderen uit volle borst mee hebben gezongen. De kinderen hebben enorm genoten en wij vonden het heel mooi om dit mee te mogen maken!

 

Elektruck

Misschien heeft u er al iets over gehoord; de elektruck. Deze oude stadsbus is omgebouwd tot muziekstudio.In  De Elektruck on tour gaan de leerlingen van groep 7 en 8 in de bus aan de slag als echte beat creators en maken hun eigen muziektrack. 

In de voorbereidende lessen hebben ze een beat creator van de Herman Brood Academie leren kennen, en zijn ze op zoek gegaan naar hun eigen (muzikale) inspiratie.  Wat hebben de kinderen hiervan genoten en zijn we weer veel te weten gekomen over muziek.