Groep 7

Proost op 2018!

Gelukkig nieuwjaar! We proosten op 2018. Dat het maar net zo een gezellig, leerzaam en fijn schooljaar mag worden als 2017!

Kerstdiner

 Donderdagavond hebben wij een enorm gezellig en lekker Kerstdiner gehad. Wat zag iedereen er prachtig uit en wat hebben we heerlijk gegeten! 

 

 

 

Sint in groep 7

Op dinsdag 5 december hebben wij gezellig Sinterklaas gevierd. Eerst samen in de hal en daarna met onze eigen klas. Dit deden wij met surprises. 
Iedereen had er veel werk van gemaakt, wat zagen ze er prachtig uit! 
Aan het eind van de ochtend kwam Sinterklaas zelfs nog even bij ons op bezoek met zijn Pieten. Een top-dag!

'De vlucht van Omid'

 "De Iraanse Omid moet op zijn tiende naar Nederland vluchten. Hij heeft een leverziekte die in zijn geboorteland niet goed kan worden behandeld. Hij laat zijn vrienden, konijn en zelfs zijn vader achter. Met goede moed gaat Omid het avontuur aan, maar al snel blijkt dat het een gevaarlijke reis wordt. Tijdens de vlucht mag Omid met niemand praten en wordt hij in een overvolle vrachtwagen gezet. Zal het hem lukken om veilig in Nederland aan te komen?"

 
Bovenstaand citaat is een samenvatting van het boek 'De vlucht van Omid'. Een boek over vluchtelingen en mensenrechten. Twee thema's die op dit moment erg actueel zijn en waar ook kinderen via nieuws en media mee in aanraking komen.
 
Omdat het vluchtelingenthema niet altijd even makkelijk is, maar wel belangrijk, is het goed dat hierover gesproken wordt. Daarom heeft de Werkgroep Amnesty Wijk bij Duurstede de leerlingen van groep 7-8 iets heel moois aangeboden, namelijk een lezing van Jeugdjournaal presentatrice en schrijfster van'De vlucht van Omid': Lysette van Geel.
 
Voorafgaand aan de lezing hebben wij in de klas het boek gelezen en hierover gesproken. Tijdens de lezing was Omid ook aanwezig en mochten wij alles aan hem vragen. Wat een heftige reis is dit voor hem geweest en wat knap dat wij hier alles over mochten vragen! Bedankt.