Groep 8

Graffiti met Straatkapers

 Tijdens ‘Wijk bij Graffiti’ zijn de kinderen in verschillende fases aan de slag gegaan met graffiti, oftewel street art. Ze kregen eerst een stukje geschiedenis en achtergrond mee, zodat ze wisten waar deze kunstvorm vandaan komt en wat de achterliggende gedachte is. Daarna zijn er schetsen gemaakt. Van al deze schetsen is er één passend beeld gemaakt door de artietsen

Vandaag mochten we dit gaan aanbrengen op de muur van de Vikinghal. Dit was natuurlijk enorm leerzaam en leuk!  Dit alles onder leiding van Straatkapers Graffiti Collectief (www.straatkapers.nl). Heel erg bedankt, het was top!! 

Kinderpassion

Woensdag 28 maart werden wij uitgenodigd door de katholieke gemeente om te komen kijken naar de Kinderpassion uitgevoerd door Face to Face o.l.v. Tom van Ginkel. De kinderen hoorden het verhaal van Pasen afgewisseld met moderne liedjes die de kinderen uit volle borst mee hebben gezongen. De kinderen hebben enorm genoten en wij vonden het heel mooi om dit mee te mogen maken!

 

Debatteren in het gemeentehuis

 Vandaag hebben wij ons verdiept in de lokale democratie. In de Wijkse raadzaal hebben wij mogen debatteren over verschillende onderwerpen. Ook kwam burgemeester Poppens ons wat informatie geven en mochten wij hem vragen stellen.

Een zeer leerzame en leuke middag! Bedankt. 

Sinterklaasfeest, groep 8

Wij hebben een heel gezellig Sinterklaasfeest gehad met elkaar.
Wat waren er mooie surprises gemaakt!

Klik hier voor meer foto's

"De vlucht van Omid"

 "De Iraanse Omid moet op zijn tiende naar Nederland vluchten. Hij heeft een leverziekte die in zijn geboorteland niet goed kan worden behandeld. Hij laat zijn vrienden, konijn en zelfs zijn vader achter. Met goede moed gaat Omid het avontuur aan, maar al snel blijkt dat het een gevaarlijke reis wordt. Tijdens de vlucht mag Omid met niemand praten en wordt hij in een overvolle vrachtwagen gezet. Zal het hem lukken om veilig in Nederland aan te komen?"

 
Bovenstaand citaat is een samenvatting van het boek 'De vlucht van Omid'. Een boek over vluchtelingen en mensenrechten. Twee thema's die op dit moment erg actueel zijn en waar ook kinderen via nieuws en media mee in aanraking komen.
 
Omdat het vluchtelingenthema niet altijd even makkelijk is, maar wel belangrijk, is het goed dat hierover gesproken wordt. Daarom heeft de Werkgroep Amnesty Wijk bij Duurstede de leerlingen van groep 7-8 iets heel moois aangeboden, namelijk een lezing van Jeugdjournaal presentatrice en schrijfster van'De vlucht van Omid': Lysette van Geel.
 
Voorafgaand aan de lezing hebben wij in de klas het boek gelezen en hierover gesproken. Tijdens de lezing was Omid ook aanwezig en mochten wij alles aan hem vragen. Wat een heftige reis is dit voor hem geweest en wat knap dat wij hier alles over mochten vragen! Bedankt.