Medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad geeft adviezen en neemt besluiten over onderwerpen die met het beleid van de school of het bestuur van de vereniging te maken hebben. De MR heeft instemmings- of adviesrecht over diverse zaken, zoals de vakantieregeling, ouderparticipatie, de veiligheid, het financieel beleid.
De taken en bevoegdheden van de MR staan beschreven in het Reglement Medezeggenschapsraad. Dit reglement ligt op school ter inzage.

Vanuit de MR
In de afgelopen MR-vergadering hebben we vooral gesproken over de twee vacatures die eraan komen. In onze eigen MR komt na de zomer een plek vrij in de oudergeleding: we gaan op zoek naar een nieuwe voorzitter omdat Robbie geen nieuwe termijn start vanwege zijn studie. Ook in de GMR (onze vertegenwoordiging bij De Oorsprong, de scholenvereniging waarbij ook De Regenboog is aangesloten) hebben we vanaf de zomer plek voor een nieuwe ouder omdat Olaf -na vele jaren- gaat stoppen met zijn rol in de GMR. Voor beide vacatures stellen we een profiel en een procedure op en direct na de meivakantie sturen we die met een oproep toe aan alle ouders. Denk er alvast over na of actief worden in de MR iets voor je is en schiet ons eventueel aan als hier al vragen over hebt! Op de website van De Regenboog vind je ook informatie over de MR: http://regenboogwbd.nl/ouders/medezeggenschapsraad.html.

 

De Medezeggenschapsraad bestaat uit 3 ouders en 3 teamleden, t.w.:

Marieke Koken  

moeder van Rinne, gr. 5

en Janna, gr. 4

Robbie Dekker     voorzitter

vader van Gijs, gr.5 en

Rosa, gr. 3

Sandra Mochel
 

moeder van Tiske, gr. 4 en

Danté, gr. 2

juf Liane teamlid leerkracht groep 1
juf Aagje teamlid leerkracht groep 2
meester Jeroen teamlid leerkracht groep 6

De oudergeleding wordt door de algemene vergadering van ouders/ verzorgers van de school benoemd.

U kunt de MR bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Olaf v.d. Ven (vader van Wietske gr. 8 en Jelle) vertegenwoordigt de Regenboog in de GMR.

 

Hier vindt u het jaarverslag (2015-2016) van de MR